5 vinkkiä kestävän hankinnan toteuttamiseen yrityksessäsi

  • huhtikuuta 22, 2023

Kestävä hankinta on yhä tärkeämpää yritysten toiminnassa ympäristön ja vastuullisuuden merkityksen kasvaessa. Tässä viisi vinkkiä kestävän hankinnan toteuttamiseen yrityksessäsi:

  1. Kartoita hankintatarpeet ja priorisoi kestävät vaihtoehdot. Selvitä, mitkä hankinnat ovat tärkeimpiä yrityksesi toiminnan kannalta ja arvioi, mitkä niistä voitaisiin toteuttaa kestävämmin. Priorisoi kestävät vaihtoehdot ja aseta tavoitteet niiden käyttöönotolle. 

  2. Tunnista vastuulliset toimittajat. Tee taustatutkimusta toimittajista ja selvitä, miten he toimivat kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Arvioi toimittajien ympäristövaikutukset, työolot ja eettisyys.

  3. Käytä hankintakriteereitä vastuullisuuden arviointiin. Käytä hankintakriteereitä vastuullisuuden arvioinnissa, kuten ympäristösertifikaatteja tai eettisyysstandardeja. Huomioi myös toimittajien vastuullisuusohjelmat ja -raportit.

  4. Käytä uudelleenkäytettäviä ja kierrätettäviä tuotteita. Valitse uudelleenkäytettävät ja kierrätettävät tuotteet, kun se on mahdollista. Tämä vähentää jätettä ja säästää luonnonvaroja. Lisäksi uudelleenkäytettävät tuotteet voivat olla taloudellisesti järkeviä pitkällä aikavälillä.

  5. Arvioi hankintojen vaikutukset ympäristöön ja talouteen. Arvioi hankintojen vaikutukset ympäristöön ja talouteen, jotta voit tehdä perusteltuja päätöksiä. Tämä auttaa sinua välttämään ympäristövahinkoja ja säästämään rahaa pitkällä aikavälillä.

Kestävä hankinta on tärkeä askel kohti vastuullista liiketoimintaa ja ympäristön huomioon ottamista. Se vaatii kuitenkin suunnittelua ja sitoutumista. Noudattamalla näitä viittä vinkkiä, voit toteuttaa kestävää hankintaa yrityksessäsi ja saavuttaa merkittäviä etuja ympäristön ja talouden kannalta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tässä muutama aiheeseen liittyvä artikkeli, joita voit lukea lisätietojen saamiseksi kestävän hankinnan toteuttamisesta yrityksessäsi:

10 tapaa, joilla liikkeenjohdon konsultointi voi auttaa yritystä menestymään

huhtikuuta 30, 2023
Liikkeenjohdon konsultointi: Kuinka yritykset voivat parantaa liiketoimintaansa ulkoisen konsultin avulla?

Julkisiin tarjouspyyntöihin osallistuminen - Miksi se kannattaa?

huhtikuuta 24, 2023
Julkisten tarjouspyyntöjen osallistuminen voi olla monille yrityksille tärkeä strategia saada lisää liiketoimintaa....

Haluatko lisätietoa Avican palveluista ja kuinka voimme auttaa yritystäsi kestävän hankinnan toteuttamisessa?

Varaa etätapaaminen ja käymme yhdessä läpi miten voimme auttaa yrityksenne saavuttamaan liiketoiminnan tavoitteet.